ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩ. ΣΦΕΝΔΟΝΗΣ

Φιλοσοφια επιχειρησης

Στα πρωτα χρονια της δεκαετιας του ’70

ξεκίνησε από τους επιστήμονες μηχανικούς της Θεσσαλονίκης, ένα κίνημα για την ανανέωση της «αποπροσανατόλιστης» πρακτικής της ανοικοδομήσεως της Θεσσαλονίκης, που επιβλήθηκε (τις δεκαετίες του ‘ 50 και του ‘ 60), εκ των πραγμάτων, λόγω της άναρχης ανάπτυξης των μεγάλων πόλεων της πατρίδας μας εξ’ αιτίας της ραγδαίας αστυφιλίας.

Project image

Το κίνημα αυτό έφερε νέες μορφολογικές προτάσεις, επέβαλε στην «μόδα» της εποχής χρήση νέων δομικών και αισθητικών υλικών, ανανέωσε τη σημασία του εικαστικού των όψεων των κτιρίων με τολμηρές τομές και «αναπροσανατόλισε» – στο μέτρο των δυνάμεών της – το ποιοτικό και αισθητικό αποτέλεσμα των οικιστικών κτιρίων και συγκροτημάτων και διαμόρφωσε μια καθοριστική σχέση των επιστημόνων μηχανικών με την αναπτυξιακή διαδικασία.

σημερα

Πάνω σε όλη αυτή την «σοφία», τον καθοριστικό δηλαδή, ρόλο των επιστημόνων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, στήνει την επιστημονική και επαγγελματική πορεία του το Γραφείο Νικόλαος Ιω. Σφενδόνης, την ιστοσελίδα του οποίου έχουμε την χαρά να «περιδιαβαίνετε». )

ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+
Scroll to Top